2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De WD Raptor 10.000 RPM SATA drives van Western Digital Corporation presteerden beter dan de 10.000 en 15.000 RPM SCSI drives van andere leveranciers. Dit was het resultaat van onafhankelijke tests waarbij de prestaties tussen drives van SATA en SCSI één-op-één werden vergeleken. De tests werden uitgevoerd door Maximum PC Magazine en Custom PC Magazine, en de testresultaten worden respectievelijk in de juni- en juli-uitgaven gepubliceerd.

"De WD Raptor 10K overtrof onze verwachtingen", aldus een medewerker van Maximum PC. "Deze SATA harddrive liet diverse SCSI drives ver achter zich. Dat onderstreept de kracht van SATA ten opzichte van SCSI."

Voor de vergelijkende test van SATA en SCSI testte Maximum PC drie hard drives: de WD Raptor en de 10.000 en 15.000 RPM SCSI drives van Maxtor. Hiervoor werd HD Tach 2.61 benchmarking-software van Simplisoft gebruikt. In de test van het Britse Custom PC Magazine werd de WD Raptor 74GB drive vergeleken met een 15.000 RPM SCSI drive van Seagate.

"Deze testen tonen aan dat de prestaties van harde schijven bepaald worden door het mechanisme, de elektronica en de firmware van het hard drive platform en niet door de SATA of SCSI interface", zegt Richard E. Rutledge, Vice-President Marketing van Western Digital. "Het hoogwaardige mechanisme van de WD Raptor is vergelijkbaar met SCSI en is de eerste en enige SATA drive die ook daadwerkelijk 10.000 RPM realiseert. Deze testresultaten bevestigen dat de WD Raptor één van de snelste hard drives op de markt is, ongeacht de interface."

Harde schijven met een SCSI interface boden lange tijd de beste prestaties en werden ingezet voor applicaties die hoge read & write-snelheden vereisen, zoals servers en storage-subsystemen. SATA-technologie is een nieuwe, minder kostbare technologie die SCSI verslaat op het gebied van enterprise computing- en storage-applicaties.

"Veel van onze klanten verkiezen de WD Raptor met Serial ATA boven SCSI", aldus Mike Fay, Vice-President Sales van Colfax International. "Zij willen namelijk de beste prestaties en hoogste betrouwbaarheid tegen de meest aantrekkelijke prijs. Onze op maat gemaakte Colfax-servers met SATA RAID adapters en WD Raptor 10.000 RPM drives bieden dezelfde prestaties en betrouwbaarheid als SCSI, maar tegen een veel lagere prijs."

De WD Raptor wordt door diverse media, zoals Maximum PC en StorageReview.com, erkend als de snelste SATA hard drive. De harde schijven zijn ontworpen voor enterprise storage-omgevingen zoals high-end werkstations, servers en storage-subsystemen waarbij prestaties en betrouwbaarheid bedrijfskritisch zijn. De WD Raptor is beschikbaar met 36GB of 74GB en biedt een gemiddelde zoektijd van 4,5 milliseconde (ms), 1,2 miljoen uur MTTF (Mean Time To Failure) en vijf jaar garantie. Door deze eigenschappen kiezen steeds meer systeembouwers en storage-producenten voor de kracht van SATA en WD Raptor.