1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In een eerder nieuwsbericht konden we al lezen dat Doom 3 naar alle waarschijnlijkheid op 3 augustus gelanceerd wordt. Gabe Newell, woordvoerder van Valve, meldt nu dat ook zij inspanningen gaan leveren om Half Life 2 in augustus op de markt te brengen. Voor videokaartenfabrikant ATi is het van uitermate groot belang om Half Life 2 zo snel mogelijk te zien verschijnen. Nvidia daarentegen, hoopt dat het weer in een betere situatie terechtkomt, als de introductie van HL2 nog een tijdje op zich laat wachten, terwijl Doom 3 reeds vlot verkrijgbaar is.

Het verleden heeft ons geleerd dat het niet verstandig is om veel vertrouwen te schenken in de vooropgestelde lanceringsdata van nieuwe games. Zoals bij Half Life 2 het geval was, zijn er veel te veel mogelijke gebeurtenissen die een invloed kunnen uitoefenen op de lanceringsdatum van een game.

Voor ATi is dit nieuws in ieder geval van cruciaal belang, aangezien er steeds meer frustraties onstaan bij de ATi-partners en bij de klanten, die nog steeds hun Half Life 2-coupon niet kunnen omruilen voor de game.