1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Deze week heeft Bill Gates gemeld dat Microsoft in de toekomst sneller virus uitbraken zal stoppen. Hier heeft het bedrijf dan wel de gebruikers nodig. Als die zorgen dat ze de updates installeren zullen de meeste virussen in de kiem worden gesmoord voordat ze wereldwijd computers besmetten.

Bill Gates, in Australië voor een liefdadigheidsbijeenkomst, zei: "Wij garanderen dat de gemiddelde tijd om het te maken zal dalen. Maar we moeten niet alleen zorgen dat de patches sneller worden ontwikkeld, we moeten er ook voor zorgen dat de gebruikers de auto-update functie aanzetten."

Deze Microsoft Windows auto-update functie is standaard niet ingeschakeld. Met deze functie aan download en installeert de computer zelf updates voor de veiligheid en andere software updates.

Daarnaast zei Gates dat Microsoft haar zoekmachine een metamorfose zou geven met een nieuwe search engine. Met gebruikmaking van haar dominante marktpositie hoopt Microsoft na deze veranderingen een aandeel van Google af te pakken. Gates vertelde de journalisten: "In juli zal de site veranderen en daarmee zullen de kwaliteit van de zoekresultaten en het uiterlijk zeer verbeteren."