1 min

Tags in dit artikel

,

Intel introduceert een nieuwe generatie op Intel® Xeon-processors gebaseerde serverplatforms, die gebruikmaken van een reeks nieuwe technologieën. Gezamenlijk voorzien deze technologieën beter in de groeiende behoeften op het gebied van grootschalige bedrijfsautomatisering.

Intels nieuwe platforms met dual-processor capaciteit, die zijn gebaseerd op de in juni van dit jaar geïntroduceerde Intel Xeon 3,6GHz processors, maken gebruik van de nieuwe Intel E7520 of E7320 chipsets (voorheen bekend onder de codenaam ‘Lindenhurst’). De platforms maken tevens gebruik van de nieuwe Intel IOP332 I/O Storage processor (voorheen bekend als ‘Dobson’), die zorgt voor betere RAID-opslag prestaties. De platforms bieden verder verbeterde en nieuwe geheugen-, I/O- en bustechnologieën, die in belangrijke benchmarktests prestatieverbeteringen tot 50 procent opleveren, afhankelijk van de applicatie.

Overige nieuwe technologieën zijn onder andere sneller DDR2 400 geheugen, een 800MHz systeembus met een hogere doorvoersnelheid en PCI Express connectietechnologie met een grote bandbreedte. Al deze technologieën werken optimaal samen met de Intel Xeon processors op het gebied van prestaties, stroomverbruik en 32- en 64-bit geheugenadressering.