1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

LaCie, vooraanstaand leverancier van hoogwaardige randapparatuur op het gebied van storage, scanners en monitoren, breidt zijn Extreme-productlijn uit met de Bigger Disk Extreme. De Bigger Disk Extreme is de grootste en snelste externe hard drive van dit moment met 1,6 terabyte aan opslagcapaciteit en doorvoersnelheden tot 85 MB/s. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Bigger Disk Extreme bij uitstek geschikt is voor gebruik door video- en audioprofessionals die werken met grote bestanden.

"Onze nieuwe, fraai vormgegeven Bigger Disk Extreme breekt alle records op het gebied van capaciteit en snelheid", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Met burst transfer-snelheden tot 85 megabytes per seconde en een capaciteit van 1,6 terabytes is de Bigger Disk Extreme speciaal ontwikkeld voor de ondersteuning van audio- en video-editing in verschillende formaten."

De Bigger Disk Extreme heeft een strak ontwerp op basis van een stevige en fraai afgewerkte aluminiumlegering. Deze biedt bescherming bij transport en maakt het systeem tevens veel compacter, geluidsarmer en aantrekkelijker geprijsd dan RAID-torens. Een slim ventilatiesysteem, verbeterde warmteafvoer en automatische aan/uitopties zorgen voor langdurige gebruiksmogelijkheden en grote betrouwbaarheid van de schijf. De bijgeleverde standaard biedt stabiliteit en maakt het rechtopstaand gebruik van een desktop mogelijk. Zo wordt ruimte bespaard. Het is daarnaast ook mogelijk om de drive met behulp van een rack-mounting kit te gebruiken in standaard 19-inch racks.