2min

Tags in dit artikel

, ,

Online spelletjesenthousiasten in Nederland kunnen vanaf dit weekend lid worden van MSN Instant Games Clubhouse: een nieuwe betaalde dienst voor MSN Messenger. Via het MSN Instant Games Clubhouse kunnen abonnees via MSN Messenger verschillende bekende games spelen tegen vrienden en kennissen over de hele wereld. De interactieve games bieden een combinatie van online en ‘een tegen een’ competitie, met het gemak van Instant Messaging en verschillende geavanceerde functies. Nederland behoort tot de top 3 in de wereld qua gebruik van Gaming via Messenger.

Er zijn twee games te vinden in het MSN Instant Games Clubhouse: ‘Bankshot Billiards’, een online-versie van poolbiljart, en MSN Instant Games Chess: een uitgebreide versie van het klassieke bordspel met verschillende extra features voor nog meer spelplezier. Alle games kunnen gratis 14 dagen lang uitgeprobeerd worden, waarna gebruikers kunnen kiezen uit een maand- of jaarabonnement van respectievelijk € 4,99 of € 19,99 per game.

In Bankshot Billiards club hebben spelers de keuze uit ‘8-Ball’, ‘9-Ball’ of ‘Cutthroat’-spelvarianten. Deze game is volledig in 3D uitgevoerd en is zeer realistisch. Beginners kunnen spelen met eenvoudige pooltechnieken, terwijl ervaren poolers zich kunnen wagen aan geavanceerdere shots.

Chess club is voor de enorme groep schaakfans een prachtige manier om buddies uit de hele wereld uit te dagen. In tegenstelling tot andere online schaakspellen is het bij MSN Instant Games Chess mogelijk om een spel te bewaren en op een later tijdstip verder te spelen. Het is ook mogelijk om een replay te bekijken van een eerdere partij.

Naast deze twee betaalde games kunnen via MSN Messenger verschillende gratis MSN Instant Games online gespeeld worden, zoals ‘Bejeweled’, Dammen, Mijnenvegen en Patience.