2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Tijdens IDF Fall 2004 in San Francisco heeft Intel President en COO Paul Otellini een aantal nieuwe innovaties onthuld, die richting geven aan de technologie-industrie en nieuwe mogelijkheden creëren voor klanten en eindgebruikers. In zijn keynote speech voor zo’n 5.000 ingenieurs, ontwikkelaars en andere technische specialisten, gaf Otellini een overzicht van de trends en technologieën die de verdere groei van de industrie zullen stimuleren, uiteenlopend van multi-core processors tot nieuwe platforminnovaties.

Het snel toenemende gebruik van digitale technologie door vrijwel alle industrietakken betekent dat pure verwerkingssnelheid nu verder moet worden ondersteund door het vermogen om een grotere diversiteit aan gebruikersbehoeften te ondersteunen. Naast het verbeteren van de algehele processorprestaties, heeft Intel zich daarom gericht op het verhogen van de efficiency van de processor en op nieuwe mogelijkheden waarmee gebruikers optimaal kunnen profiteren van zaken als multi-tasking, betrouwbaarheid, beheerbaarheid en draadloze netwerkcommunicatie.

Een kernaspect van deze bredere focus wordt de toepassing van multi-core processors (processors met meerdere rekenkernen) in de belangrijkste producten van Intel. Deze technologie biedt tal van mogelijkheden, waaronder betere gebruikersinterfaces, krachtigere anti-virus bescherming en beveiliging, en algemene verbeteringen van de efficiency en de prestaties.

"Drie jaar geleden meldden we tijdens IDF dat Intel fundamentele technologieën en chipontwerpen zou leveren om meer waarde en functionaliteit te realiseren," zegt Otellini. "Hyper-Threading en Intel Centrino mobiele technologie waren de eerste concrete voorbeelden die deze belofte staafden. Nu we deze gebruikers-gerichte benadering verder verbreden, zullen we multi-core processors gaan implementeren in ons gehele productaanbod."

Intels Hyper-Threading technologie was een belangrijke eerste stap op weg naar multi-core processing. Het bood software-ontwikkelaars de stimulans om applicaties te ontwerpen die in staat zijn om informatie parallel te verwerken voor meer efficiency. Hierdoor zijn er nu tal van tools voor ontwikkelaars beschikbaar waarmee zij direct kunnen profiteren van de voordelen van Intels multi-core plannen.