2min

Tags in dit artikel

,

Aladdin Knowledge Systems komt met een nieuwe lijn hardwaresleutels om software te beschermen tegen piraterij en illegaal gebruik: HASP HL. Aladdin bouwt hiermee voort op ruim 19 jaar ervaring op het gebied van hardwarematige softwarebeveiliging. Deze nieuwe sleutel vervangt op den duur de bestaande HASP4- en Hardlock-sleutels.

Volgens onderzoek uitgevoerd door IDC en BSA in 2003, bedraagt de schade door softwarepiraterij wereldwijd jaarlijks bijna 29 miljard dollar. Door de snelle acceptatie van breedband internet, peer-to-peer applicaties en cd-branders, is de beveiliging van software-inkomsten en intellectual property rights nog nooit zo belangrijk geweest. HASP HL ondersteunt softwareleveranciers bij het terugdringen van softwarepiraterij en het veiligstellen van hun inkomsten.

Protect Once – Deliver Many
Van oudsher is de implementatie van softwarebeveiliging gekoppeld aan licentiemodellen; als zo’n licentiemodel verandert, moet ook de beveiliging ervan worden aangepast. HASP HL breekt met deze traditie middels het ‘Protect Once – Deliver Many’- model. Hierbij vindt de implementatie van de beveiliging slechts eenmaal plaats, waarbij licentiemodellen geïmplementeerd en veranderd kunnen worden zonder de beveiliging aan te tasten. Hierdoor wordt de time-to-market verkort en de flexibiliteit om nieuwe verkoop en licentiemodellen te ontwikkelen aanzienlijk vergroot. Hiertoe behoren mogelijkheden als: licensering op basis van features, het ontwikkelen van evaluatieversies, softwareverhuur, en het betalen op basis van gebruik.

Hoe HASP HL werkt
HASP HL beschermt software tegen illegaal kopiëren en illegaal gebruik doordat de software alleen kan worden opgestart wanneer de HASP HL-sleutel – voorzien van encryptietechnieken – is gekoppeld aan de computer. Tijdens het opstarten, stuurt de beveiligde software versleutelde informatie naar HASP HL, die deze ontcijfert en vervolgens een signaal terugstuurt dat niet kan worden geïmiteerd.