1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert de volgende generatie van haar ontwerpoplossing voor de civieltechnische markt: Autodesk Civil 3D 2005.

Civil 3D onderscheidt zich door gebruiksgemak en intuïtieve, objectgeoriënteerde ontwerpfunctionaliteit, zowel in 2D als 3d, waardoor in alle fasen van een project efficiencywinst kan worden geboekt. Autodesk Civil 3D automatiseert de belangrijkste ontwerptaken en presenteert ingewikkelde concepten in realistisch 2D of 3D-formaat. Hierdoor kan de gebruiker met meer gemak betrouwbare ontwerpen maken, beheren, en visualiseren

Civil 3D is een krachtige tool voor de meest uiteenlopende civieltechnische ontwerpen. Aangezien de software intelligente relaties tot stand kan brengen tussen objecten, worden wijzigingen in het ontwerp op dynamische wijze doorgevoerd: bij wijziging van één element in een ontwerp worden alle gerelateerde elementen dienovereenkomstig aangepast. Denk hierbij aan wijzigingen in het digitale terreinmodel, dwars- en lengte doorsneden worden automatisch aangepast.

Civil 3D maakt gebruikt van AutoCAD als basistechnologie; hierdoor kunnen weg- en waterbouwkundigen meteen profiteren van hun kennis van AutoCAD. Basis AutoCAD commando s blijven naast Object georiënteerd werken beschikbaar. Visualisering van het ontwerp kan gebeuren met de meegeleverde VIZ Render functionaliteit.

Een probleemloze gegevensuitwisseling met Autodesk Land Desktop behoort tot de standaard mogelijkheden, evenals het uitwisselen van gegevens op basis van Land-XML.