2min

Tags in dit artikel

, , ,

Open Source-oplossingen worden inmiddels algemeen erkend als serieus alternatief voor de ondersteuning van bedrijfskritische systemen. Steeds meer bedrijven kiezen in dit kader voor Linux. De beweegredenen voor deze strategische keuze worden op de eerste Nederlandse editie van LinuxWorld uiteengezet door ervaringsdeskundigen van Greenpeace en Randstad.

Hidde Fennema, ICT projectmanager bij Randstad: "Bij de centralisatie van onze systemen hebben we gekozen voor de ondersteuning van Linux. De keuze voor Linux is hoofdzakelijk ingegeven door de flexibiliteit in combinatie met betrouwbaarheid en schaalbaarheid van de op Linux-gebaseerde infrastructuur." Op LinuxWorld geeft Hidde Fennema een presentatie waarin hij deze case verder toelicht.

Greenpeace introduceerde tien jaar geleden CP/IP-diensten op Linux/GNU servers. Nu beschikken de meeste kantoren van Greenpeace over IT-personeel dat van Open Source-oplossingen gebruik maakt. Daarnaast zijn veel eindgebruikers ook al aan Open Source begonnen. Sjoerd Jongens van Greenpeace geeft op LinuxWorld een presentatie over hoe en waarom Greenpeace met Open Source is begonnen en wat de huidige situatie is.

De eerste Nederlandse editie van LinuxWorld vindt plaats op 13 en 14 oktober in de Jaarbeurs te Utrecht. Na succesvolle edities in Amerika, Azië en andere Europese landen, kunnen nu ook Nederlandse geïnteresseerden kennismaken met de ontwikkelingen en voordelen van Linux en andere open source-oplossingen. Exposanten, seminars en vendor-sessies bieden bezoekers de meest actuele informatie over Linux en andere Open Source-oplossingen. Naast onderwerpen als certificering, migratie, rechten en plichten van Open Source en beveiliging, delen bedrijven uit verschillende sectoren hun ervaringen met Linux.