1 min

Tags in dit artikel

, ,

De gehele maandagochtend is de MSN Messenger Service onbereikbaar geweest. Nadat er op zondagavond al diverse storingen waren opgetreden waardoor de connectie elke keer werd verbroken, is het op maandagochtend onmogelijk om verbinding te maken met MSN. De onderhouds pagina’s van Microsoft geven het volgende aan:

All Features
The .NET Messenger Service is temporarily unavailable. Please try again later.

Microsoft heeft op dit moment nog geen persberichten naar buiten gebracht waarom de dienst zolang offline wordt gehouden. Tweakzone denkt dat het iets te maken heeft met het uitlekken van MSN 7. Deze versie van MSN is officieel nog niet klaar maar was alleen verstuurd naar Beta testers. Nadat dit was gedaan is deze versie als een lopend vuurtje over het internet verspreid. Dit heeft Microsoft vrijdagochtend doen besluiten om MSN 7 geheel van het netwerk te weren. Echter was er op vrijdagmiddag al een patch om toch met MSN 7 te verbinden met de MSN servers.

De verwachting is op dit moment dat MSN 7 vandaag of morgen officieel zal worden uitgebracht of dat de test versie volledig geweerd zal worden van het netwerk, omdat er diverse beveiligings risico’s aanwezig zijn.