Stay tuned, abonneer!

De Grand Theft Auto-reeks bereikt vandaag opnieuw een ongekend hoogtepunt. Op de officiële dag van de release van Grand Theft Auto San Andreas suist het spel vandaag in een groot aantal winkels met ongekende snelheid over de spreekwoordelijke toonbank. In sommige winkels was het spel binnen de kortste keren al uitverkocht.

In Grand Theft Auto San Andreas kunnen gamers zich volledig uitleven in alle vrijheid in een volledig levende omgeving. Maar die vrijheid heb je pas op het moment dat je het spel ook daadwerkelijk in bezit hebt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zo brengen vandaag talloze enthousiaste PS2 gamers een bezoekje aan de winkel om de nieuwste creatie van Rockstar aan te schaffen. Exacte verkoopcijfers zijn helaas nog niet voor handen, maar volgens de eerste berichten worstelen enkele grote verkoopketens nu al met de extreem grote vraag naar Grand Theft Auto San Andreas.

Eric Benjamin, directeur verkoop van Free Record Shop, heeft inmiddels ingrijpende maatregelen genomen om er voor te zorgen dat het spel in alle Free Record Shops te koop is én blijft. ‘Momenteel zijn medewerkers van het hoofdkantoor van Free Record Shop in hun eigen auto onderweg naar het warehouse om vanuit daar onze shops te bevoorraden. Het spel is niet aan te slepen!’

Henk Hoogendoorn, algemeen directeur van Take Two Interactive Benelux, is eveneens zeer onder de indruk van de spectaculaire verkoopcijfers. ‘In de ruim negentien jaar dat ik in deze industrie werk, heb ik zoiets als dit nog nooit meegemaakt. Naar schatting gaan er op de eerste dag ruim 120.000 exemplaren van San Andreas over de toonbank. Volgens de gegevens van grote retailketens ligt het aantal verkochte exemplaren binnen de koste keren boven de 220.000 stuks.’

De reden voor de extreem hoge verkoopcijfers? De vorige edities uit de Grand Theft Auto-reeks waren ook een enorm succes. Daarnaast behaalt Grand Theft Auto San Andreas lovende recensies waarbij het spel gemiddeld een score behaald van 9,7 of hoger! Enkele toonaangevende gamesmedia hebben Grand Theft Auto San Andreas uitgeroepen tot beste PlayStation2 spel aller tijden. Op de site www.gamerankings.com staat een overzicht van alle recensies en de gemiddelde score.