1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Internetprovider Demon heeft zijn leased line portfolio uitgebreid met leased lines op basis van ethernet, verbindingen met bandbreedtes oplopend van 2Mbps tot 100Mbps. Met de nieuwe robuuste verbindingen komt Demon tegemoet aan de vraag naar meer en schaalbare bandbreedte, met een hoog serviceniveau, tegen aanzienlijk lagere tarieven.

Ethernet is de meest gebruikte LAN netwerktechnologie. Nieuwe protocollen als Ethernet over SONET/SDH (EoS) en Ethernet over MPLS (EoMPLS) maken ethernet nu ook zeer geschikt voor internetverbindingen, WAN- en (IP-) VPN-toepassingen. Ethernet leased line verbindingen kunnen binnen één dag geüpgraded worden naar hogere snelheden.

De koppeling met het bedrijfsnetwerk gebeurt door middel van een standaard ethernet-interface. Hierdoor wordt het beheer van de randapparatuur en de verbinding aanzienlijk eenvoudiger, aldus Jurgen Hof, Sales & Marketing director van Demon. Bovendien is de ethernet-interface relatief goedkoop waardoor grote investeringen in netwerkapparatuur niet nodig zijn.