1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft zal, zoals eerder dit jaar beloofd, waarschijnlijk komende donderdag haar nieuwe zoekmachine lanceren. Dat blijkt uit informatie van betrouwbare bronnen.
Microsoft heeft veel vertrouwen in de nieuwe technologie die voor hun zoekmachine ontwikkeld is en denken dan ook een geduchte concurrent van Google te kunnen worden.

Microsoft wilde het nieuws niet officieel toelichten, maar tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering wist directeur Steve Ballmer te melden dat Microsoft die er zeker van is dat ze Google in de toekomst zullen voorbijstreven en daardoor hun reclameopbrengsten de komende vijf jaar zullen verdubbelen.

Tot voorkort maakte Microsoft gebruik van de zoekmachine van Inktomi die ook door Yahoo gebruikt wordt. Maar doordat Google op het moment de absolute marktleider in zoekmachines is en hun recente beursgang tot nog toe een enorm succes is, heeft Microsoft besloten hun eigen zoekmachine te gaan ontwikkelen.

Hoewel de zoekdivisie van Microsoft maar voor een klein deel bijdraagt aan de totale omzet Microsoft (360 miljoen dollar van de totale omzet van 36,8 miljard dollar), blijft de divisie toch interessant voor Microsoft. De divisie bleek de afgelopen tijd winstgevend te zijn door toename van reclame-inkomsten.

De zoekmachine van Microsoft is te bereiken via onderstaande link:
http://search.msn.com/