2min

Tags in dit artikel

Uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van bemiddelingssite Parship.nl onder vijfhonderd vrijgezellen blijkt dat de helft wel eens een datingpagina op internet bezoekt. De andere helft zoek op een ’traditionele’ manier hun partner.

Steeds meer wordt internet gebruikt als ontmoetingsplaats voor nieuwe liefdes. Toch blijft dit in de taboesfeer hangen. Mensen praten er nauwelijks tot niet over met vrienden of kennissen. Dit heeft te maken met het feit dat meer dan een kwart van de mensen denkt dat enkel smeerlappen en maniakken op internet rondlopen.

Één op zeven respondenten wil graag een relatie. 65 procent is niet actief op zoek, maar laat het ook niet aan hun neus voorbij gaan.
De favoriete plaats om een potentiële lover tegen het lijf te lopen is uitgaansgelegenheden met 17 procent die dit vind. 16 procent zoekt hem of haar via vrienden of buren en 8 procent op het werk.
Nog eens 8 procent vindt hun liefde via het internet.

Eenvijfde van de ondervraagden blijven zichzelf voorhouden dat op internet meer mensen zitten die zich anders voordoen dan ze zelf zijn. Een kwart vindt dat daten op internet gevaarlijk en onbetrouwbaar is.
Een kwart vindt het totaal ongevaarlijk om een relatie via internet te beginnen.

Toch moet je je aan een paar dingen voldoen wil je de partner worden via internet. Het belangrijkste is dat je een goed karakter hebt. Dit vindt meer dan driekwart belangrijk. 65 procent vindt dat hun partner de juiste leeftijd moet hebben, en 61 procent wil dezelfde hobby’s en interesses. Op de laatste plaatsen komen uiterlijk, figuur en gewicht.