2min

Tags in dit artikel

, ,

Er doen geruchten de ronde dat Apple binnenkort een serie Ipod’s zal introduceren met Flash geheugen.
Het gerucht werd de wereld ingeholpen door analist Jason Pflaum van de investeringsbank Thomas Weisel.
Hij vertelde Mac Observer dat hij zich baseerde op bronnen binnen het bedrijf SigmaTel die hij ontmoette tijdens een zakenreis in Azië.

Analisten vermoeden al een tijdje dat Apple zijn volgende Ipod zal voorzien van een chipset van SigmaTel. SigmaTel is op het moment marktleider in leverantie van chipsets voor MP3-spelers. Het bedrijf heeft een marktaandeel van ongeveer 65% a 70%.

Verwacht wordt dat de prijs van de nieuwe Ipod een stuk goedkoper zal zijn dan de huidige Ipod en mini Ipod. Daarmee zou Apple de laatste twijfelaars over de streep willen trekken gezien het feit dat voor deze groep de aanschafprijs het grootste struikelblok is.
Daarnaast verkoopt Apple op het moment niet zo goed in het Midden-Oosten. Daar wordt op het moment de markt beheerst door op Flash gebaseerde MP3-speler.

Directeur Steve Jobs van Apple ontkent het gerucht in alle toonaarden. Kenners hechten echter weinig waarde aan deze ontkenning, gezien het feit dat Jobs nogal vaak terug moet komen op zijn uitspraken.
Zo beweerde hij ooit dat Apple nooit software zou schrijven voor Windows, maar moest deze woorden terugnemen toen Apple Itunes voor Windows uitbracht.

De vraag blijft hoe het ontwerp van de nieuwe Ipod eruit zal gaan zien. De huidige lijn kenmerkt zich vooral door een groot display en een grote bedieningschijf in een strakke behuizing.
Flash players daarentegen zijn zeer klein en hebben vaak een display van twee à drie regels.
Analisten verwachten dat als Apple zijn ontwerp hierop succesvol kan aanpassen, de nieuwe Ipod een groot succes zal worden.