2min

Tags in dit artikel

, ,

Netscape, dochteronderneming van America Online (AOL) heeft woensdag bevestigd dat het binnenkort een nieuwe versie van haar browser Netscape zal gaan lanceren.

Deze week is Netscape begonnen met het uitnodigen van testers die vanaf 30 november een gelimiteerde prototype versie van de nieuwe browser mogen gaan testen.

De nieuwe browser zal gebaseerd zijn op de Mozilla-code. Op zich niet verwonderlijk, omdat Mozilla gebaseerde browsers de laatste tijd behoorlijk in opmars zijn.
Zo werd de laatste release van Firefox met lovende recensies overladen en werd het programma al vele malen gedownload.

Netscape wil met de nieuwe browser de strijd aangaan met marktleider Microsoft. Netscape heeft kennelijk veel vertrouwen in hun nieuwe browser, want in een memo op hun website melden ze het volgende:
"Op 30 november zullen we nieuwe features van onze browser onthullen die je internet ervaring een boost zullen geven. Terwijl andere browsers, afgezien van alle beveiligingspatches weinig verbeteringen hebben laten zien in de afgelopen jaren, hebben wij diverse verandering doorgevoerd die voor de gebruiker tijdbesparend en echt handig zullen zijn."

Nadat Netscape in 1998 de Mozilla-groep oprichte om de open-source ontwikkeling van hun browser te coördineren verdween de Netscape-browser een beetje op de achtergrond
De laatste twee releases van Netscape waren niet echt populair en ze leken ook erg veel op de Mozilla browser.
Dit keer belooft Netscape met een totaal andere browser te komen die verder gaat dan de Mozilla-engine.

Wanneer er een beta-versie verschijnt of wanneer de definitieve versie van de browser verschijnt is nog niet bekend.
Ook is nog onduidelijk welke naam de nieuwe browser krijgt.