1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nintendo’s nieuwe handheld game machine is een grote hit bij de feestdagen shoppers, welke al meer dan 500,000 DS machines gekocht hebben in de eerste week dat hij op de markt was.

De Japanse game reus berichtte eerder al dat 90% van de beschikbare DS apparaten verkocht waren binnen een week na de release op 21 november.

Het apparaat is nu al niet meer verkrijgbaar bij veel verkoopadressen.

Vanaf woensdag had Amazon.com de DS apparaten beschikbaar, aleen voor Amazon partners, waarvan sommige zelfs 100$ meer vroegen dan de voorgeschreven 150$.

"Omdat de Nintendo DS verkoop veel sneller gaat dan verwacht, berichtten een aantal bedrijven totaal uitverkocht te zijn, en Nintendo voorspelt dat de Noord Amerikaanse voorraad ook snel op zal zijn." Zo meldde Nintendo America in een persbericht. "Extra units worden op dit moment verstuurd naar de plaatsen waar het nodig is en Nintendo verwacht meer dan 1 milioen DS apparaten te hebben verkocht tegen het einde van dit jaar."

Nintendo verwacht 5 milioen DS units verkocht te hebben tegen 31 maart volgend jaar. Nintendo heeft er zelfs een extra fabriek voor geopend, om de eisen van Japan te kunnen bewerkstelligen waar het apparaat donderdag in verkoop wordt genomen.

Grote openingsnummers zullen Nintendo een nog grotere voorsprong geven tegenover Sony, die zijn Playstation Portable later deze maand zal lanceren. Sony bevestigt dat slechts 200.000 PSP’s beschikbaar zullen zijn met de lancering op 12 december in Japan.