1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gisteren is door NVIDIA en Sony Computer Entertainment bekend gemaakt dat ze samen bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuwe GPU. Deze zal gebruikt worden in Sony’s next-generation console: de Playstation 3. De twee bedrijven zullen ook samen ontwikkeltools gaan maken voor de nieuwe Playstation.

Volgens de president-directeur en CEO van NVIDIA, Jen-Hsun Huang, is de uitgebreide samenwerking tussen de twee bedrijven al een tijd aan de gang. "De afgelopen twee jaar heeft NVIDIA zeer nauw met Sony Computer Entertainment samengewerkt aan Sony’s volgende generatie spelcomputer.", aldus Huang. "Tegelijkertijd zijn we bezig geweest met het ontwerpen van onze volgende generatie GeForce GPU’s. De combinatie van de revolutionaire Cell processor en NVIDIA’s grafische technologieën maakt de creatie van adembenemende graphics, die consumenten zullen verrassen en aangrijpen, mogelijk maken".

De deal tussen beide bedrijven is echter breder dan alleen de nieuwe Playstation. Sony gaat de NVIDIA technologie ook in andere apparaten gebruiken, en in ruil daarvoor ontvangt NVIDIA uiteraard royalties. Voor NVIDIA moet de deal ook een opluchting zijn, na het gedoe in 2003 rond de grafische chip voor de nieuwe Xbox. Dat contract is toen op het laatste moment voor NVIDIA’s neus weggekaapt door ATi. Door het contract met Sony is het image van NVIDIA weer wat verbeterd.