2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een aantal Japanse website’s hebben nieuws over de nieuwe processors die AMD in 2005 uit zullen brengen.
De namen San Diego en Toledo zijn 2 namen die geregeld vallen op de sites, en dat is niet alleen vanwege het feit dat het mooie vakantieplaatsen zijn.

Het zijn de codenamen voor de dual-core chips die AMD gepland heeft voor de tweede helft van 2005, welken een gebakken zijn met een 90nm SOI proces. Deze dual-core worden de nieuwe high-end processors van AMD, en zullen de Athlon 64 FX gaan vervangen als de beste keus voor de enthousiasten, maar het lijkt erop dat AMD ietsje later zal zijn dan Intel’s eerste dual-core introductie. De single-core San Diego chips zullen de plaats in gaan nemen van de huidige Socket 939 Athlon 64s, en deze zullen SSE3 support hebben.

De Sempron zal ook een nieuwe core krijgen ergens in 2005, genaamd Palermo, wat ook zeer interessant te noemen is, is dat de Sempron socket 754 nog tot zeer laat in 2005 gepland staat, wat erop wijst dat socket 754 toch niet zo snel uitgestorven zal zijn als gedacht werd.
Een andere naam om in de gaten te gaan houden is Venice: het lijkt erop dat de low end Athlon 64 een nieuwe eigen core zullen krijgen volgend jaar, zodat ze zichzelf goed kunnen onderscheiden van hun high-end broers. Ook deze processor zal op het 90nm gebakken worden.

Voor diegene die graag een beetje goede onboard graphics willen bij de nieuwe Athlon 64: het ziet ernaar uit dat de Radeon Xpress 200 chipset van ATI vervangen zal worden rond het midden van 2005, en het zal een geüpdate versie zijn van de X300-classe graphics die op dit moment in de chipset geïntegreerd zit. Via zal de K8M890 in het begin van 2005 introduceren, welke DeltaChrome graphics zal bevatten van hun dochter bedrijf S3, er is verder nog geen enkel bericht op het gebied van Nvidia.