1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft gisteren ‘XML Inclusions (XInclude) Version 1.0’ aanbevolen bij gebruikers van XML-documenten.
Met Xinclude moet het makkelijker worden om XML documenten te combineren.

"Inclusion is de mogelijkheid om content te hergebruiken. Zo kan ik bijvoorbeeld een copyright statement op elk XML-document van mijn bedrijf laten terugkomen. Zonder het inclusion systeem zou ik het statement elke keer moeten knippen en plakken", aldus Philippe Le Hegaret van W3C.

Er zijn op het moment wel een aantal moeilijke workarounds beschikbaar om XML-documenten samen te voegen. De meeste daarvan maken gebruik van het zogenaamde ‘Document Type Definition’ (DTD). DTD is een server-gebaseerde set van instructies die computers helpt bij het interpreteren van XML documenten zodat de computer kan bepalen hoe de verschillende elementen met elkaar verbonden zijn.

Maar W3C houdt XML en DTD liever gescheiden. Sinds 2001 adviseert W3C om in plaats daarvan XML Schema te gebruiken.
W3C stelde al eerder het gebruik van XML Schema in het ‘Simple Object Access Protocol (SOAP)‘ en ‘Web Services Description Language (WSDL)‘ verplicht.

Als XInclude wereldwijd geaccepteerd gaat worden als standaard, zal dat uiteindelijk het einde kunnen betekenen voor DTD.
"XML Schema zal uiteindelijk DTD’s vervangen. Door het toevoegen van het inclusion systeem, zullen we steeds minder gebruik hoeven maken van DTD", aldus Le Hegaret.