2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Britney Spears is volgens Google de meest gebruikte zoekterm van 2004.
Al eerder bleek uit cijfers van de zoekmachine van AOL dat de Amerikaanse zangeres het populairst was onder de gebruikers van de zoekmachine.

Google houdt al een tijd bij welke naar welke termen haar gebruikers zoeken. Op de speciale Zeitgeist pagina kan de maandelijkse top 10 van zoektermen bekeken worden.

Uit de lijst blijkt dat behalve Britney Spears nog drie andere vrouwen de top 5 van zoektermen bezetten. Op de 2e plaats staat Paris Hilton, gevolgd door Christina Aguilera en Pamela Anderson. Populairste man op de lijst is Orlando Bloom op de 8e plek.

Verder zijn er in de top-10 woorden te vinden als ‘chat’, ‘games’ en ‘mp3’.
De populairste merknamen waren onder andere eBay, Walmart, Mapquest en Amazon.
Bij de nieuwssectie was George Bush de meest gezochte persoon met op nummer 2 en 3 respectievelijk Janet Jackson en John Kerry. Daarnaast was er veel interesse voor nieuws uit landen als Frankrijk, China, India en Irak.

Ook bij de afbeeldingen scoorde Britney Spears het hoogst bij de vrouwen en Orlando Bloom bij de mannen. Bij de afbeeldingen van auto’s was autofabrikant Ferrari het populairst, gevolgd door BMW en Lamborghini.

Verder heeft Google ook nog een onderverdeling gemaakt naar land, die hier te vinden is. Daaruit is op te maken dat Nederlanders het meest zochten naar voetbal, Ajax, Beyonce en Georgina Verbaan.

Het wereldwijde overzicht van 2004 is hier te vinden.