2min

Tags in dit artikel

, , ,

America Online (AOL) heeft vrijdag bekend gemaakt dat het klanten van het bedrijf gratis 100mb online opslagruimte wil gaan aanbieden voor het opslaan en delen van foto’s, muziekbestanden en andere documenten.

De opslagruimte genaamd "My storage" is te bereiken via een willekeurige webbrowser. De extra service wordt niet op de korte termijn verwacht. Volgens een woordvoerder van het bedrijf moet de service eind dit jaar operationeel zijn.

AOL is op het moment druk bezig haar imago op te poetsen. Over de afgelopen twee jaar verloor het bedrijf meer dan vier miljoen leden aan diensten die vergelijkbare services gratis aanboden. Tot voor kort waren de meeste services van AOL namelijk alleen beschikbaar voor betalende leden.

Alhoewel het bedrijf zich komend jaar dus wil focussen op de gratis diensten blijft het ook regelmatig handige services ontwikkelen voor haar betalende leden.
Sinds september afgelopen jaar test AOL een dienst waarbij leden tegen betaling een backup van hun pc op de AOL server kunnen zetten.

Daarnaast vergrootte AOL de e-mail accounts naar 100mb. Alhoewel deze maatregel tot nog toe alleen voor betalende leden geldt, zal het binnenkort ook beschikbaar worden voor de leden met een gratis account. Vraag blijft of AOL hier meer leden mee zal trekken. Microsoft vergrootte recentelijk de gratis hotmail accounts naar 250mb en Google’s Gmail biedt een opslagruimte van 1gb. Ook diverse andere providers hebben hun accounts inmiddels vergroot.