1 min

Tags in dit artikel

,

Er is afgelopen woensdag door twee programmeurs een lek gevonden in Gmail. Door het lek was het voor elke gebruiker mogelijk om de servers van Google te doorzoeken, om zo informatie over het laatst verzonden bericht op te zoeken.

De twee programmeurs die deel uitmaken van een soort van Unix-FreeBSD gemeenschap, hebben ontdekt dat een fout gevormd e-mailadres er voor zorgt dat de Gmail gebruiker een bericht terug krijgt, met daarin de inhoud van het laatste html opgemaakte e-mail bericht dat door de server is verwerkt.

Dit werd ondekt toen een e-mail, verzonden door de programmeurs, een ">" aan het eind van een e-mailadres. Wat als resultaat gaf dat de Google server een bericht terug stuurde met daarin zomaar wat informatie. Teminste, dat dachten ze. Na een tijdje werd duidelijk dat het informatie bleek te zijn van iemand anders zijn e-mail bericht.

Google is afgelopen woensdag op het lek gewezen en heeft een paar uur daarna al meteen het lek gedicht. Omdat het probleem in de servers van het bedrijf zelf zat is het lek meteen gedicht voor alle gebruikers.

Wij bedanken didom voor het insturen van deze tip!