2min

Tags in dit artikel

, ,

Een anonieme official van de FBI heeft donderdag verklaard dat de overheidsinstelling haar gloednieuwe software systeem mogelijk al meteen weer kan verwijderen.
De 170 miljoen kostende applicatie blijkt achterhaald en ontoereikend, waardoor de FBI slechts een 10% van het programma nuttig kan gebruiken.

De software genaamd ‘Virtual Case File’, maakt onderdeel uit van het software vernieuwingsprogramma dat de FBI startte na de aanslagen van 11 september.
De inlichtingendienst kreeg na de aanslagen het verwijt dat er nog teveel werd gewerkt met papieren dossiers, waardoor het voor medewerkers in de buitendienst niet mogelijk was om snel toegang te krijgen tot de benodigde informatie.

Volgens een van FBI’s directeuren Robbert Mueller is het grootste probleem dat er een poging is gedaan om het complexe dossiersysteem in één keer om te zetten. Dat heeft uiteindelijk veel tijd gekost, waardoor het grootste deel van het programma bij de release al verouderd was."

"We hebben geprobeerd de wielen te vervangen van een auto die 120 km/h rijdt. Ik ben erg gefrustreerd, er waren problemen die we niet voorzien hadden", aldus Mueller.

Alhoewel Mueller zelf aangaf dat de dienst gaat proberen om de software op te poetsen en zo (deels) te redden, heeft de anonieme FBI official al aangegeven dat er een grote kans is dat de FBI een totaal nieuw systeem moet krijgen. Dat zou betekenen dat het meeste van de 170 miljoen grote investering, weggegooid geld is geweest.