1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft gaat een selecte groep testers uitnodigen om deel te nemen aan het ‘Security Update Validation Program’ (SUVP). De groep zal bestaan uit een aantal personen van grote bedrijven en een aantal consultants die nauw betrokken zijn bij Microsoft.

Zoals gezegd kan er alleen op uitnodiging aan het SUVP worden deelgenomen. Microsoft heeft de deelnemers daarom ook geselecteerd op het feit of het betreffende bedrijf een goede samenwerking heeft met Microsoft.
Omdat de meeste patches een veiligheidsaspect hebben wil Microsoft niet de kans lopen dat een onbekend lek bekend wordt voordat er een patch voor verschijnt.

Deelnemers zijn dan ook aan stricte regels gebonden. Ze hebben een geheimhoudingsplicht en moeten een bepaald aantal mensen bij het bedrijf beschikbaar stellen voor het SUVP.
"We vragen een behoorlijke betrokkenheid van de deelnemer. Sommige bedrijven hebben daarom beslist niet op onze uitnodiging in te gaan", aldus Debby Fry Wilson van het Microsoft Security Response Center.

Het voordeel voor de deelnemer is, dat deze voor de release al kunnen testen met de patch en zo vooraf al kunnen anticiperen op eventuele problemen.
Microsoft denkt door het SUVP op een sneller manier patches te kunnen uitbrengen.