2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het is zeer goed mogelijk dat Sony een update zal gaan uitbrengen voor de PSP waardoor de handheld diverse extra opties zal krijgen.
Afgelopen weekend verscheen een gelekte kopie van de update code op het internet waaruit dat zou moeten blijken.

Uit de code blijkt dat behalve de standaard bugfixes er ook een web browser, een e-mail cliënt en zelfs een tekstverwerkingsprogramma en een spreadsheet- programma worden toegevoegd aan de software van de PSP.
Verder zou de update nog een calculator, drie spelletjes en een auto-update functie bevatten.

Op het moment wordt de code nog verder ontrafelt. Het is daarom niet duidelijk of de extra programma’s ook volledig functioneel zullen zijn of dat het slechts ‘readers’ zijn waarmee de gebruiker diverse bijlagen van e-mails kan bekijken.
Gezien het soort apparaat dat de PSP is zou dit laatste het meest voor de hand liggend zijn. Geruchten over een keyboard add-on voor de PSP zouden echter ook kunnen duiden op volledige functionaliteit van de office programma’s.

Alhoewel Sony al aangekondigd heeft dat het een aantal updates voor de PSP gepland heeft, heeft het bedrijf niet gereageerd op de gelekte code.
Het is dus nog geheel onduidelijk of de leak wel echt van Sony afkomstig is, of dat het een hoax is. Daarnaast is de geleakte code nog in een vroeg ontwikkelstadium. Daarom wordt aangeraden om de code niet te installeren op de PSP.

Als de code echt is, lijkt het erop dat Sony de update nog voor de release van de PSP in de VS en Europa zal uitbrengen.
Het feit dat eventuele office programma’s niet bij de originele PSP inbegrepen zijn, kan het gevolg zijn van de snelle introductie van de PSP in Japan.
Sony had nogal wat problemen met de productie en wilde de PSP snel op de markt brengen om te concurreren met Nintendo’s DS console.
Het is dus goed mogelijk dat de office programma’s op het laatste moment geschrapt zijn om de release te bespoedigen.