1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Philips Electronics, een wereldleider in optische opslag en een mede-oprichter van de Blu-ray Disc Association, heeft een all-in-one PC brander geïntroduceerd die zowel CD,DVD én Blu-ray kan lezen en schrijven. Het apparaat werd ook gedemonstreerd bij de Philips-stand op de CES. De introductie van deze unieke brander is gepland voor de tweede helft van 2005.

Als optische pick-up unit heeft Phillips voor het laatste model van de compacte OPU81 triple-laser gekozen. De infrarode, rode en blauwe lasers gebruiken hetzelfde optische systeem om zowel Blu-ray lees- en schrijfmogelijkheden als lees- en schrijfmogelijkheden van CD en DVD mogelijk te maken. Het ontwerp van de optische pick-up unit is gebaseerd op flexibele architectuur, die er voor zorgt dat toekomstige snelheidsverhogingen gemakkelijk en goedkoop kunnen worden gerealiseerd.

Blu-ray is het ultieme multimediaformaat die voldoet aan de toekomstige vraag wat betreft opslagcapaciteit, data snelheid, kopieerbeveiliging, interactiviteit, gebruiksgemak en kosten. BD-ROM (Blu-Ray Disc)kan maar liefst 6x meer informatie bevatten dan de huidige DVD-ROM. Het ondersteunt eveneens de nieuwste videocompressie technologie, MPEG2-TS, wat betekent dat er heel veel video aan heel hoge kwaliteit mee kan bekeken worden. Voor PC gebruikers die voor het archiveren van foto- en videomateriaal nog de harde schijf gebruiken, is Blu-ray nog het enige recordable/re-writable formaat dat dat aankan.