1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Transmeta, ontwerper en producent van energiezuinige processoren, heeft aangekondigd te stoppen met het produceren van haar x86 CPU’s. De chipfabrikant heeft ook haar nieuwe business model openbaar gemaakt. Hieruit blijkt dat men zich vooral gaat concentreren op het uitgeven van licenties aan andere bedrijven, voor het gebruik van haar technologieën. Transmeta denkt dat haar winst met dit nieuwe business model hoger zal komen te liggen. Het bedrijf heeft in haar 10 jarig bestaan vele miljoenen dollars verloren.

"We hebben aanzienlijk sterke, positieve feedback gekregen op onze technologieën, en klanten wensen duidelijk dat onze producten leverbaar blijven: direct via ons, of via een vorm van strategische samenwerking.", aldus een woordvoerder van Transmeta.

Het bedrijf zal na 31 maart van dit jaar de productie van haar 130nm processors stoppen. De productie van de 90nm chips gaat dan nog wel door, wanneer deze ook zal stoppen is nog niet bekend. Wat wel bekend is gemaakt is dat er rond de datum van 31 maart ook ontslagen zullen gaan vallen onder het personeel.