2min

Tags in dit artikel

, , ,

Terwijl de internetbusiness gestaag doorgroeit, groeit ook het aantal en soorten virussen en wormen die op het internettende publiek worden losgelaten.

Het Britse antivirus bedrijf Sophos waarschuwt nu voor een worm die probeert de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het populaire multiplayer online fantasy game ‘Lineage’ te stelen.
De worm genaamd LegMir-Y probeert naast het stelen van de inloggegevens voor Lineage ook nog de antivirussoftware uit te schakelen.

Massive Multiplayer Online Role-Playing Games (MMORPG) zijn enorm populair in Azië. Alleen al het spel Lineage heeft meer dan 4 miljoen betalende leden, waarvan de meeste uit Zuid-Korea. De kosten voor deelname aan een dergelijke game liggen gemiddeld rond de 15 á 20 dollar.
Sophos ziet dat als de reden voor het feit dat er steeds meer wormen verschijnen die het gemunt hebben op inloggegevens voor MMORPG’s.

"Het komt steeds meer voor dat onze analysten ontdekken dat wormen niet alleen het functioneren van de pc verstoren, maar ook steeds meer zo ontworpen worden dat ze registratiegegevens, wachtwoorden en andere data van online gamers stelen. Het is triest om te weten dat er mensen bereid zijn om in het echte leven een misdaad te plegen om beter te presteren in een virtuele wereld.", aldus Graham Cluley van Sophos in een verklaring.

Een andere worm die gerelateerd is aan online gaming is de Randex worm, die van computers zombie machines maakte en zo de worm assisteert bij het behalen van punten in de online game ‘Outwar’. de LegMir-Y worm dankt haar naam overigens aan het online spel ‘Legends of Mir 2’. De eerste versies van de LegMir worm was ontworpen om inloggegevens van spelers van deze game te ontfutselen.

Sophos adviseert de standaardmaatregelen te treffen om jezelf te beschermen tegen de worm: Antivirussoftware updaten en geen onbekende attachments openen.