1 min

Tags in dit artikel

, ,

Valentijnsdag wordt door de meeste mensen geassocieerd met onder andere liefde en romantiek. De Amerikaanse politie heeft echter een man aangehouden die daar iets anders over dacht.

De man zou namelijk via chatrooms op internet een oproep hebben gedaan aan mensen die, net als hij, niet meer gelukkig zijn met het leven. Hij stelde hen voor om elkaar op Valentijnsdag te ontmoeten in zijn woonplaats in Oregon en om daar gezamenlijk zelfmoord te plegen.

De politie kwam hier achter door een Canadese vrouw die zelf ook mee wilde doen aan de collectieve zelfmoord. Alleen de vrouw heeft de politie ingeschakeld toen ze hoorde dat een andere vrouw van plan was om niet alleen zichzelf, maar ook haar twee kinderen van het leven te beroven.

De computer van de man is door de autoriteiten in beslag genomen. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een religieuze sekte. Er wordt geprobeerd om de namen en adressen van de overige suïcidalen te achterhalen, om zo te kunnen voorkomen dat zij alsnog zelfmoord plegen.