1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ruim 20 procent van alle ‘spam’ en ongewenste e-mails die Europese computergebruikers ontvangen, is afkomstig uit China of Zuid-Korea.
Deze cijfers zijn bekend gemaakt door de Europese Commissie, die een gepresenteerde schatting door het dagelijkse bestuur heeft laten uitvoeren.

In China staan veel computerservers die Amerikaanse mails doorsturen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot deel van de spam uit de Aziatische landen weer afkomstig is uit de Verenigde Staten. 90 procent van de spam is afkomstig van landen buiten de Europese Unie.

Eerder kwamen al schattingen naar buiten waaruit bleek dat zo’n 60 procent van alle ongewenste elektronische post van Amerikaanse of Canadese oorsprong is. De vertegenwoordigers van 25 EU-lidstaten en dertien Aziatische landen hebben eerder deze week, op een internationale conferentie in Londen, afgesproken om elkaar te helpen in de bestrijding van spam. Onder meer door elkaar op de hoogte te stellen van technologische mogelijkheden tegen reclamemails en het op elkaar afstemmen van wetgeving.

Wij bedanken didom voor het insturen en herschrijven van dit bericht