2min

Tags in dit artikel

, , ,

Telefoonfabrikant Sony Ericsson (SE) wil Sony’s merknaam Walkman nieuw leven in gaan blazen. De Walkman werd in de jaren 70 geïntroduceerd en domineerde lange tijd de muziekspelermarkt. De naam is echter de laatste jaren weggevaagd door Apple’s iPod en andere muziekspelers met flash-geheugen en harde schijven.

SE gaat nu een nieuwe telefoon op de markt brengen die de Walkman naam met zich meedraagt. De telefoon, die de naam W800i Walkman heeft gekregen, combineert volgens SE als eerste telefoon ter wereld een telefoon met een hoge resolutie camera en een hoge kwaliteit muziekspeler.


Sony Ericsson’s W800i Walkman.

"We hebben zorvuldig gekeken naar de wensen van de consument op het gebied van mobiele telefoons met muziekspelers en hebben een product ontworpen dat daarop inspeelt. De W800i heeft een goede geluidskwaliteit, is makkelijk te gebruiken, heeft een geweldige accu levensduur en heeft een aantrekkelijk design", aldus Rikko Sakaguchi, adjunct directeur bij SE.

De muziekspeler op de telefoon kan omgaan met de standaard MP3 en AAC formaten en werkt met Sony’s Memory Stick Duo. Standaard wordt een 512MB versie van dit kaartje meegeleverd. Uploaden van muziek gaat via de door SE ontwikkelde Disk2Phone software.
De muziekspelerfunctie is losgekoppeld van de telefoonfunctie zodat er ook muziek geluisterd kan worden terwijl de telefoon uitstaat.


De W800i is voorzien van een 2-megapixel camera met autofocus.

De accu gaat volgens SE 15 uur mee als de telefoonfunctie ingeschakeld is en 30 uur als deze uitgeschakeld is.
Uiteraard beschikt de telefoon ook over een digitale camera, in dit geval een 2-megapixel versie met autofocus. De telefoon heeft een gewicht van ongeveer 100g.

SE denkt een hoop terrein terug te kunnen winnen op de concurrenten, maar verwacht niet dat ze de iPod van de troon kunnen stoten. "We verwachten hiermee niet de iPod van de markt te drukken, maar Walkman is natuurlijk wel een goede merknaam van Sony."