1 min

Tags in dit artikel

, ,

Veel mobiele telefoons, waaronder veel smartphones met het Symbian-besturingssysteem, worden steeds vaker het doelwit van een nieuw virus. Dinsdag werd bekend gemaakt dat er een nieuw virus in de omloop is dat verstopt zit in een MMS, het zogenaamde SymbOS.Commwarrior.A virus. Volgens antivirusbedrijf ‘F-Secure’ is het virus van Russische makkelij.

MMS
MMS staat voor Multimedia Messaging Service. Het zijn tekstberichten die afbeeldingen, audio of video kunnen bevatten en worden via e-mail of tussen mobiele telefoons onderling verstuurd. De meeste aanwijzingen wijzen erop dat het virus zich op dit moment alleen verspreid via de Bluetooth-functie. Dit houd in dat het virus alleen de mobiele telefoons binnen het Bluetooth bereik van de besmette telefoon kan infecteren.

Experts
De virusexperts zijn extra alert. Zij denken dat virusmakers binnenkort een virus maken dat zichzelf via de contacten in de adreslijst doorstuurt. Een van de experts: "Een MMS-virus heeft de potentie om snel te kunnen verspreiden. Misschien wel net zo snel als een e-mailvirus."