1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Verkeerscentrum Vlaanderen wil verhelpen dat vele mensen direct vanaf de bedrijfsparking een file inrijden. Dit overkomt steeds meer mensen, en door surfers via mail op de hoogte te brengen van de laatste verkeersinformatie hopen ze dit in de toekomst te verhelpen. Deze zogenaamde spitsmail is volledig gratis en is helemaal persoonlijk in te stellen.

Bij het inschrijven kunt u aangeven welke informatie u wenst te ontvangen, én wanneer. Zo kunt u een filerapport ontvangen via mail ’s morgens voor u de baan op moet, en net ’s avonds wanneer u terug van werk komt.

Verder is het ook interessant dat Spitsmail afgestemd kan worden op een bepaalde reisweg. Bij de inschrijving kunt u bepalen over welke wegen u filewaarschuwingen wilt ontvangen.
De e-mails bevatten dus enkel relevante informatie, in real-time afkomstig van het Verkeerscentrum van de Vlaamse overheid.

Momenteel biedt de dienst updates voor alle E-wegen, naast de drukke wegen als de A12 en N49. De gewestwegen zijn momenteel al aanwezig, maar nog niet selecteerbaar.
Er zijn plannen voor later op het jaar om rechtstreeks beelden van camera’s langs drukke verkeersaders op het internet te plaatsen. Zo kunnen de surfers visueel bepalen of ze het verkeer druk vinden of niet.