1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Yahoo heeft online foto-sharing site Flickr overgenomen. De site, met een naam die in Nederland ongetwijfeld garant zal staan voor veel flauwe grappen, biedt gebruikers de mogelijkheid om foto’s te uploaden en daarmee foto albums samen te stellen en foto’s te plaatsen op weblogs.

Yahoo wilde geen details kwijt over de deal, maar meldde erg blij te zijn met de overname en kijkt er naar uit om samen te werken met Flickr en hun technologie de komende maande te integreren in het Yahoo Netwerk.
De site zal voorlopig zelfstandig blijven opereren, maar de werknemers van Flickr zullen in de loop van dit jaar overgeplaatst worden naar het hoofdkantoor van Yahoo.

Vorige week introduceerde Yahoo al haar nieuwe service genaamd Yahoo 360. Deze service combineert een weblog tool met instant messaging, foto opslag en internet radio. Daarnaast kunnen gebruikers van Yahoo 360 hun favoriete restaurants, films, muziek en anderen voorkeuren met elkaar delen.

Met Yahoo 360 en Flickr, gaat Yahoo de concurrentie aan met onder andere Microsoft, dat afgelopen december een weblog srevice genaamd MSN Spaces introduceerde. Ook concurrent Google heeft een eigen weblog service genaamd Blogger en heeft daarnaast de site Orkut, waar mensen sociale contacten kunnen leggen.