2min

Tags in dit artikel

, , ,

Mozilla browsers hebben meer lekken dan Microsoft’s Internet Explorer. Tot die conclusie komt ant-virusbedrijf Symantec in haar halfjaarlijkse Internet Security Threat Report, die het bedrijf voor de zevende maal gepresenteerd heeft.

In het rapport zegt Symantec dat het in de tweede helft van 2004 21 lekken heeft gevonden in browser als Firefox en slechts 13 stuks in Internet Explorer. Volgens een woordvoerder van Symantec is dat voornamelijk te wijten aan de groeiende populariteit van Firefox.
De enige browser zonder lekken bleek Apple’s Safari browser. Dat mooie resultaat werd echter weer teniet gedaan door het feit dat Apple’s besturingssysteem Mac OS X maar liefst 37 kritieke lekken bevatte.

De meeste aanvallen vinden overigens plaats vanuit de Verenigde Staten. Van alle door Symantec getelde aanvallen, bleek 30% uit de VS te komen. De tweede plaats wordt gedeelt door China en Duitsland.

Verder bleek uit het rapport dat Groot-Brittanië procentueel de meeste geïnfecteerde computers heeft. Ongeveer een kwart van alle bots vonden hun weg naar een Britse computer. Ook in deze lijst zijn de VS en China terug te vinden op respectievelijk de tweede en derde plaats.
Volgens Symantec is het hoge percentage in Groot-Brittanië terug te leiden naar de grote toename van snelle internetaansluitingen.

"Nieuwe gebruikers zijn vaak niet of niet volledig op de hoogte van alle maatregelen die zij moeten treffen wanneer je gebruikt maakt van een snelle internetaansluiting", aldus Symantec.