2min

Tags in dit artikel

,

Skype, de bekende Internet telefonie dienst, is in alle stilte begonnen met het testen van nieuwe dienst: SkypeIn. Deze dienst is het tegenovergestelde van SkypeOut, waarmee je met Skype naar een normale telefoon kon bellen. Met SkypeIn wordt het dus mogelijk om van een normale telefoon naar een Skype account te bellen, uiteraard tegen betaling.

Momenteel is SkypeIn nog in een geheime Bèta fase, er is daarom ook nog geen officiële informatie naar buiten gebracht, aldus een woordvoerder van Skype. Wel zou de nieuwe functionaliteit al in de laatste bèta versie van het programma verwerkt zitten. Wanneer de nieuwe dienst officiëel gelanceerd wordt is nog niet bekend.

Voor SkypeIn zal de gebruiker ongeveer 10 euro per kwartaal moeten betalen. Hiertegenover staat dat de klant een ‘echt’ telefoonnummer krijgt dat wordt doorgelinkt naar zijn/haar Skype account. Vervolgens kan er van over de hele wereld naar dat nummer gebeld worden. Een kleine kantnoot is hier wel op zijn plaats: vooralsnog zijn er alleen SkypeIn nummers beschikbaar in Frankrijk, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk en de V.S. Of, en wanneer, de Benelux nummers gaat krijgen is niet bekend.

Dit zou dus inhouden dat klanten in de Benelux een internationaal nummer zouden moeten aanvragen. Nadeel hiervan is uiteraard dat er veel hogere kosten aan zijn verbonden als hiernaar wordt gebeld.
Of Skype ooit nummers in de Benelux gaat toevoegen aan haar assortiment is niet duidelijk, Skype weigerde commentaar te geven op deze kwestie.