2min

Tags in dit artikel

,

Om de ‘verjaardag’ van Gmail te vieren, hebben ze besloten om iedereen een gigabyte meer opslagruimte te geven. Maar dit niet alleen, Gmail krijgt er ook een heleboel nieuwe functies bij. Zo kun je nu kiezen tussen verschillende fonts, bullets, highlights en je kunt kiezen uit alle kleuren van de regenboog. Ook is er een mogelijkheid voor een handtekening onder het bericht.

Natuurlijk is dat nog niet alles, het is nu een stuk makkelijker om foto’s te versturen. Zoals we al eerder lieten weten in dit nieuwsbericht, werd er gewerkt aan het verzenden van foto’s via Gmail vanuit Picasa. Grote foto’s zullen zelfs automatische kleiner gemaakt worden door Picasa. Ook word er een thumbnail gemaakt voor bijlagens.

Er zijn ook een aantal dingen veranderd in de contactlijst. Zo is het mogelijk om je contactlijst te importeren, zodat je niet bezig blijft met het steeds opnieuw opmaken van een contactlijst. Misschien staan er ook wel heel veel mensen in die lijst, dan zou het makkelijk zijn om te kunnen zoeken in de lijst. Dit is nu ook mogelijk, ook is er een mogelijkheid om notities en telefoon nummers toe te voegen.

Ook het bereiken van Gmail is verbeterd, Gmail is nu te bekijken op bijna elke computer met ongeveer elke browser. Dus niet alleen maar IE5.5+, Mozilla en Safari, maar dus ook oudere browsers. Daarnaast kan de e-mail opgehaalt worden via POP, maar de e-mail kan ook worden doorgestuurd naar elke ander e-mailadres. De Gmail Notifier is nu ook in orde.

Er is ook nog een mogelijkheid om ‘Drafts’ op te slaan. Dit wil zeggen dat als je bijvoorbeeld bezig was met een e-mail te schrijven maar je wilt later verder gaan, dan kan dit bericht opgeslagen worden.