3min

Tags in dit artikel

, , ,

IT-professionals die hun kennis op het gebied van IT-beveiliging willen testen, kunnen zich vanaf heden inschrijven voor de Gatekeepertest 2005 van Microsoft. In deze online wedstrijd nemen dit jaar voor het eerst deelnemers uit heel Europa het tegen elkaar op, om erachter te komen wie dè IT-beveiligingsexpert is. De winnaar staat – naast eeuwige roem – een VIP-behandeling op Microsoft TechEd 2005 in Amsterdam te wachten en een Windows XP Tablet PC. De Microsoft Gatekeepertest 2005 gaat op 2 mei a.s. van start en eindigt twee weken later, op 14 mei 2005. Deelnemers kunnen zich opgeven via de site van Gatekeepertest.

Via de Gatekeepertest wil Microsoft het thema ‘beveiliging’ onder de aandacht brengen van het IT-publiek en kunnen IT-professionals hun kennis testen. De test maakt deel uit van Microsofts brede initiatief om de beveiliging van IT-systemen en -infrastructuren te verbeteren en het bewustzijn onder het publiek op dit gebied te vergroten. De Gatekeepertest is een jaarlijkse online wedstrijd op het gebied van IT-beveiliging, die de afgelopen twee jaar met veel succes door Microsoft Nederland is georganiseerd. Gezien dit succes heeft Microsoft EMEA daarom besloten om de 2005-editie van de Gatekeepertest open te stellen voor deelnemers uit heel Europa, uit Turkije en Zuid-Afrika.

Dat het winnen van deze wedstrijd meer betekent dan een eervolle vermelding op je C.V., blijkt uit de ervaringen van Eric Meijer, winnaar van de Gatekeepertest van vorig jaar. "Sinds ik vorig jaar de Gatekeepertest won, ben ik onder andere regelmatig voor verschillende evenementen uitgenodigd. Waar ik er voorheen altijd vroeg bij moest zijn om me in te schrijven, ontvang ik nu een behoorlijke stroom emails met uitnodigingen. Ik heb mijn C.V. op het Internet geplaatst en in de eerste maand na het winnen van de titel kreeg ik daar honderden reacties op. Nu, bijna een jaar later, krijg ik nog steeds wekelijks een aantal reacties, waarbij mensen hebben gezocht op Gatekeeper. Ik werk nog steeds met veel plezier bij Yacht en ik denk dat mijn arbeidsvoorwaarden wel verbeterd zijn door het winnen van de Gatekeeper-titel. En natuurlijk doe ik ook dit jaar weer mee," aldus Eric Meijer.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om samen met collega’s of vrienden een mini-klassement op te zetten, waarbinnen deelnemers het tegen elkaar opnemen. Via de website van de Gatekeepertest 2005 kunnen ze dan precies zien wie aan kop gaat. Naast het feitelijke wedstrijdgedeelte biedt de website van de Gatekeepertest ook uitgebreide informatie over allerlei IT-beveiligingsonderwerpen.

Tijdens de twee weken durende test krijgen de deelnemers iedere werkdag om 10.00 uur twee nieuwe vragen. Ze moeten deze vragen dan zo snel mogelijk beantwoorden, want hoe sneller, hoe meer punten dit oplevert. Voor iedere vraag hebben de deelnemers twee pogingen en krijgen ze tussen de 30 en 90 seconden de tijd (afhankelijk van de vraag). In totaal zijn er 20 vragen, waarvan 19 meerkeuzevragen en één open vraag.

De winnaar van de Microsoft Gatekeepertest 2005 wordt op 25 mei 2005 bekendgemaakt, waarbij de hoogst scorende deelnemer uit de 19 landen tot Europese Gatekeeper Kampioen 2005 wordt benoemd.