1 min

Tags in dit artikel

, , ,

MTV is gestart met het uittesten van een nieuw systeem. Met dit systeem zouden gebruikers toegang krijgen tot alles wat ook maar iets met het woord ‘entertainment’ te maken heeft. Ze noemen de webdienst zelf ‘Overdrive’, en zit slechts in een bétafase.

Via deze webdienst willen ze om te beginnen zes ‘entertainment-kanalen’ doorgeven. Gebruikers zullen op deze kanalen films, nieuws, televisieprogramma’s en dergelijke bekijken.
Vier keer per dag zal het nieuwskanaal nieuwsbulletins uitzenden. In dit nieuwsbulletin worden allerlei dingen besproken zoals muziek, films, showbizz, roddels over artiesten.
Verder is er nog een muziekkanaal die, hoe kan het ook anders, muziekprogramma’s en liveconcerten uitzendt. Er is ook nog een televisiekanaal die een kijkje neemt achter de schermen van de populairste tv-programma’s. Interviews met beroemde acteurs en filmtrailers kunnen bekeken worden op het filmkanaal.
De kanalen videogames en lifestyle zijn voorlopig nog een concept.

Voor hun webdienst ‘Overdrive’ heeft MTV een samenwerkingsverband gesloten met Microsoft. Alle content op de kanalen wordt aangeboden als Windows Media Video, uiteraard beveiligd, en dit door middel van digital rights management.

Er is een mogelijkheid om een applicatie te downloaden die het afspelen van video’s moet optimaliseren. Deze applicatie zet de tijdelijke videobestanden in de cache waardoor buffering wordt vermeden, en playback verbeterd wordt.

MTV Overdrive zou als alles goed loopt op 25 april ‘live’ gaan. Nu is er al een preview te zien. Klik daarvoor hier.