1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het bedrijf Mandrakesoft, dat verantwoordelijk is voor de Linux versie Mandrake heeft haar naam gewijzigd in Mandriva.
Het Franse bedrijf heeft na lang wikken en wegen naar eigen zeggen voldoende redenen gezien om de naam te wijzigen. In een verklaring geeft het bedrijf 2 hoofdredenen waarom de naam nu gewijzigd is.

Ten eerste heeft het bedrijf recentelijk het Braziliaanse Conectiva overgenomen en het management vindt dat de nieuwe naam meer representatief is voor de samengevoegde bedrijven. Dat is inderdaad terug te zien in de nieuwe naam die een combinatie is van de twee vorige namen.

De tweede reden die het bedrijf aandraagt is de slepende rechtzaak tegen de Hearst Corporation. Dit bedrijf had Mandrakesoft aangeklaagd, omdat deze naam inbreuk zou maken op de copyright van de strip ‘Mandrake the Magician’, dat eigendom is van de Hearst Corporation. Met de nieuwe naam Mandriva is deze rechtzaak van de baan en kan het bedrijf zich naar eigen zeggen volledig richten op de ontwikkeling van de Linux variant.

De naamswijziging zal doorgevoerd worden op het hele bedrijf, waardoor het linux pakket nu Mandriva Linux zal gaan heten. Ook alle websites zijn van naam gewijzigd.
Meer over de naamswijziging is te vinden in het persbericht van Mandriva.