1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De mensen van het World Food Programma (WFP) van de Verenigde Naties hebben een spelletje gemaakt dat kinderen bewust maakt van de voedselproblemen in de derde wereld. In de jungle van het fictieve eiland Sehylan moet de speler de mensen een handje helpen in plaats van ze af te schieten.

"Veel ouders klagen over de hoeveelheid bloed en geweld in videogames waarmee kinderen de laatste tijd zoveel mee worden geconfronteerd. Dit actiespelletje biedt een alternatief," aldus WFP woordvoerder Neil Gallagher.
Zoals gezegd leert het spelletje, genaamd Food Force, de speler meer over de problemen met het bezorgen van voedsel in gebieden van hongersnood en met name de gebieden waar oorlogen woeden.

In het spel moeten de spelers voedsel droppen, rekening houden met rebellen en andere vijanden en ook projecten opzetten zodat de lokale bevolking zelf voedsel kan verbouwen.
"Communiceren met kinderen betekent dat je de meest recente technologie moet gebruiken. Food Force leert je meer over hongersnoden, die jaarlijks aan meer mensen het leven kosten dan AIDS, malaria en tuberculose bij elkaar," aldus Gallagher.

Het spel is gratis te downloaden op de site food-force.com.