1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Yahoo bindt de strijd aan met Google en MSN Search. Afgelopen maandag opende de Amerikaanse zoekmachine in dat kader haar Nederlandse internetsite.

,,Nederlandse gebruikers krijgen op een nog eenvoudiger manier dan voorheen hun favoriete Yahoo-producten en -services”, aldus Piet-Hein Kerkhof, topman van de Nederlandse Yahoo-organisatie. ,,Vanaf nu kunnen gebruikers vanuit één simpel toegangspunt werken, en hoeven niet meer naar de Amerikaanse portal.”

Op de nieuwe site zijn zoeken, mailen en winkelen – de belangrijkste pijlers – gecombineerd. Kerkhof: ,,Er kan nu online in Nederland worden gewinkeld. De technologie die dat mogelijk maakt, wordt geleverd door het Yahoo-onderdeel Kelkoo. Een gebruiker hoeft bijvoorbeeld alleen pdashop in te tikken, en komt uit bij een Nederlandse internetwinkel. Je hoeft niet meer te winkelen in Amerika.”

Op wereldschaal wordt de concurrentie tussen de verschillende ‘zoekmachine-mastodonten’ als Google, Yahoo en MSN Search (Microsoft) steeds heftiger, waardoor ze ook diensten leveren als e-mailen. ,,We zullen steeds meer diensten aan Yahoo toevoegen, aldus Kerkhof.