2min

Tags in dit artikel

,

Toshiba heeft gisteren een drietal nieuwe notebooks gepresenteerd, waaronder een notebook dat omgevormd kan worden tot tablet pc.


De Toshiba Tecra M4 kan ook als Tablet PC worden gebruikt

De Tecra M4 kan zoals gezegd als normale notebook met keyboard gebruikt worden, maar door het scherm te roteren en daarna de laptop weer dicht te klappen ontstaat een tablet PC die met een digitale pen bediend kan worden.
Het apparaat is voorzien van een Intel Pentium M Processor en heeft een 14 inch scherm.
Toshiba heeft Microsoft’s Office OneNote voorgeïnstalleerd, zodat gebruikers aantekeningen kunnen maken op hun tablet PC.

Daarnaast breidde de fabrikant ook haar Libretto lijn uit met de nieuwe U100 mini notebook. De U100 heeft een 7,2 inch LCD breedbeeldscherm een vernieuwd toetsenbord, draadloze mogelijkheden en een 1,8 inch 60GB harde schijf. De processor is ook bij deze notebook een Intel Pentium M. Standaard wordt Windows XP Professional meegeleverd.


De Toshiba Libretto U100

Als laatste heeft Toshiba ook nog de Portege R200 notebook aan haar assortiment toegevoegd. Het apparaat is minder dan 1 inch dik en weegt ongeveer 1,2 kilogram. Daarmee is het volgens Toshiba de dunste en lichtste notebook met een 12,1 inch scherm. Ook in deze notebook is een Pentium M terug te vinden, naast de 1,8 inch 60GB harde schijf en een mini Wi-Fi kaart.

Alle drie de notebooks zijn voorzien van Toshiba’s EasyGuard. Dat is een nieuw hard- en softwarepakket dat moet zorgen voor verbeterde data en hardware beveiliging.
Prijzen voor de notebooks zijn respectievelijk 1.999 dollar voor de Tecra M4 en de Libretto U100 en 2.999 dollar voor de Portege R200.