1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Enkele klanten van Trend Micro installeerden hun antivirusupdate, in de hoop om beter tegen virussen beveiligd te zijn, en zo hun computer te beschermen. Maar het verliep echter totaal anders en daar kunnen deze klanten wel over meepraten.
Door een foutje in de antivirusdefinities werden de computers die draaiden op Windows XP Service Pack 2 haast volledig onbruikbaar.

De update van het antivirusprogramma verbruikte zoveel processorkracht, dat het niet meer te stoppen was. de processor werd uiteindelijk zodanig belast dat de computers irriterend traag begonnen te werken, of zelfs totaal vast liepen.

Gelukkig was Trend Micro er redelijk snel bij om de fout te verhelpen. Nog geen negentig minuten na het uitbrengen van de update had het bedrijf al een verbeterde versie klaar liggen.

Vooral de Timing liep wat verkeerd en zorgde voor heel wat problemen bij de IT-verantwoordelijken. "We hebben zaterdag de volledige IT-afdeling moeten optrommelen om de problemen op te lossen. Bijna 1.500 computers met Windows XP SP2 waren door de update onbruikbaar".

Het antivirusbedrijf heeft inmiddels haar excuses aangeboden voor de fout en belooft een schadeloosstelling voor de klanten die getroffen werden door de corrupte update.
Het bedrijf ontkent wel dat de update een virus bevatte, maar toch stellen ze een onderzoek in hoe de fout door de kwaliteitscontrole heeft kunnen raken.