1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Mozilla’s Firefox webbrowser heeft afgelopen vrijdag weer een nieuwe mijlpaal bereikt sinds het programma in november vorig jaar uitgebracht werd. Het programma passeerde namelijk de grens van 50 miljoen downloads.

Om dit alles te vieren zal Mozilla 50 limited-edition munten laten slaan die weggegeven zullen worden aan 50 personen die het mooiste verhaal over hoe zij Firefox online hebben verspreid. Veel mensen kunnen Mozilla helpen bij het verspreiden van Firefox door een zogenaamde ‘SpreadFirefox affiliate’ te worden. Via één van deze affiliates is Firefox voor de 50 miljoenste keer gedownload en volgens Mozilla kan deze persoon volgende week de grootste prijs tegemoet zien die Mozilla ooit weggeven heeft.

"Het is grappig om te zien hoe de teller zo gemakkelijk voorbij de 50 miljoen schiet. Het is echter niet een nummer voor ons, maar een waardering voor 5 jaar werk en het begin van 5 nieuwe jaren," aldus Mozilla programmeur Blake Ross.

Het worden echter spannende tijden voor Mozilla, want door de populariteit van Firefox, wordt de browser ook steeds vaker mikpunt van hackers en virussen. Daarnaast heeft grootste concurrent Microsoft voor dit jaar een geheel nieuwe versie van haar webbrowser Internet Explorer op stapel staan.