2min

Tags in dit artikel

, , ,

Webwereld heeft gisteren zijn nieuwe website in gebruik genomen. Opvallendste vernieuwing, naast de compleet nieuwe vormgeving, is het registratiesysteem dat vaste bezoekers extra’s biedt.

Bij de lancering van de vernieuwde site kunnen bezoekers zich registreren. Webwereld-abonnees krijgen binnen de site meer rechten dan andere bezoekers. “Een deel van onze lezers zal kritisch reageren op de invoering van een registratiesysteem, maar wij zijn ervan overtuigd dat een dergelijk systeem voor iedereen voordelen oplevert”, aldus Laurens Verhagen, Chef Redactie van Webwereld.

Zo krijgen geregistreerde lezers een eigen profielpagina waar zij bijvoorbeeld kunnen aangeven of zij geïnteresseerd zijn in aanvullende redactionele content, zoals een special over de breedbandmarkt. Tevens kunnen zij op artikelen reageren, meedoen aan de wekelijkse peiling en de dagelijkse nieuwsbrief per e-mail ontvangen. Na twee maanden zijn ook de achtergronden, columns en dossiers voorbehouden aan geregistreerde lezers. Het actuele nieuws op de voorpagina blijft voor iedere bezoeker vrij toegankelijk.

De redactie heeft de nieuwe site bovendien aangegrepen om een aantal nieuwe onderdelen te introduceren. Zo biedt de site nu ook internationaal Engelstalig it-nieuws, opinies, dossiers en statistieken. Ook nieuw is het onderdeel ‘Verleden Nieuws’ dat laat zien wat één, drie of vijf jaar geleden actueel was. Voorts kunnen geregistreerden met één klik op de knop een artikel opslaan als digitale pdf, doorzenden aan een kennis of printen.

De nieuwe site is geoptimaliseerd voor zowel Firefox als Internet Explorer. “Steeds meer internetters maken gebruik van Firefox, waarvan het aandeel onder onze lezers inmiddels al op bijna 30 procent ligt”, stelt Verhagen. Ook de vormgeving van de site is aangepast aan de huidige tijd, waardoor deze nu het beste te bekijken is op een schermresolutie van 1024 x 768 pixels.

Webwereld heeft momenteel maandelijks ruim 450.000 unieke bezoekers.