1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een aantal hackers heeft ontdekt hoe ze bestanden uit Sony’s Universal Media Disc (UMD) kunnen halen. De UMD discs worden gebruikt voor Sony’s nieuwe PSP handheld apparaat. De hackers hebben echter nog geen manier gevonden om de bestanden die vanaf de schijfjes komen te gebruiken.

De eerste details van het verhaal verschenen op de site psn2nfo.com. Deze site zat echter niet achter de actie zelf, alhoewel dat in eerste instantie wel door veel media werd aangenomen. De extractie van de bestanden werd uitgevoerd door de Paradox groep, die ISO bestanden heeft gemaakt van de spellen ‘Vampire Chronicle: The Chaos Tower’, ‘Ridge Racers’ en ‘Wipeout: Pure’.

De groep erkent dat de bestanden in de ISO’s niet te gebruiken zijn, maar hoopt dat de bestanden wel nuttig zijn voor ontwikkelaars die zelf applicaties voor de PSP willen ontwikkelen. Sony heeft ook al aangekondigd geen UMD branders te gaan ontwikkelen, dus de bestanden terugschrijven op een UMD schijf is ook niet aan de orde.
Veel filmbedrijven zullen binnenkort films gaan uitbrengen op UMD, maar het is nog niet bekend of de technieken van Paradox ook toegepast kunnen worden op de UMD films.
Sony heeft nog geen reactie gegeven op het nieuws.