2min

Tags in dit artikel

, ,

Monsterboard.nl is een nieuw platform gestart voor werk en carrière in de Informatie- en Communicatietechnologie: de ICT Community. Nu de ICT-branche aan een hernieuwde opleving begonnen is, ziet carrièresite Monsterboard.nl het als zijn taak om de ICT’er in contact te brengen met het groeiend aantal vacatures. Naast banen kan de bezoeker op de ICT Community terecht voor informatie en advies over werken in deze branche.

De ICT Community biedt een dagelijks aanbod van enkele duizenden vacatures in de diverse categorieën binnen de ICT: software, hardware, internet en e-business. De verwachting is dat het aantal vacatures het komende jaar alleen maar verder zal stijgen, zeker nu de ICT-bestedingen door het bedrijfsleven na jarenlange daling weer helemaal in de lift zitten. Monsterboard.nl constateerde al in 2004 een forse stijging van het aantal ICT-vacatures ten opzichte van 2003. En recente cijfers van branche-organisatie ICT Office en onderzoeksbureau Ernst & Young laten zien dat verwachte groei definitief is ingezet.

Monsterboard.nl heeft tijdig ingespeeld op deze ontwikkeling en heeft met de ICT Community een waardevolle plek gecreëerd op het internet, waar werknemers en werkzoekenden in de ICT-dienstverlening elkaar kunnen ontmoeten.

Voor de invulling van de community werkt Monsterboard.nl nauw samen met enkele belangrijke spelers in de ICT-dienstverlening: Accenture, BT, CIBER, EclectiC, e-people en Getronics PinkRoccade. Met behulp van deze partners zorgt Monsterboard.nl ervoor dat de informatie die wordt aangeboden aansluit bij de kennis en verwachtingen van de doelgroep, aangezien deze dienstverleners als geen ander weten wat er leeft onder ICT’ers. De partners voorzien de community van waardevolle input over werken in de ICT-branche en dragen met hun ruime aanbod van vacatures direct bij aan het succes van het platform.

Marc de Vries, Managing Director van Monsterboard.nl, onderstreept het belang van de ICT Community: “Uit gesprekken met verschillende ICT-dienstverleners is gebleken dat het soms lastig is om de vacatures ingevuld te krijgen door de juiste personen. En dat zal met de groei van de branche alleen maar lastiger worden. Met deze community geven we de werkzoekende de kans om kennis te maken met de branche en met de verschillende dienstverleners en hun vacatures, zodat de kans op een goede match groter wordt. Dit is in het belang van beide partijen, van zowel de werkgever als de werkzoekende.”